חיפוש

לחצים נפשיים – האם יש דרך לבחור איש מקצוע מתאים?

כל אדם לאורך חייו נתון ללחצים שונים המשפיעים על מצב רוחו, תחושותיו, התנהגותו ועל המעשים שלו.

כיום, יותר מתמיד, זו לא בושה לקבל עזרה מקצועית על מנת לשפר את מצב בריאות הנפש.

המאמר יציע דרכים למציאת איש המקצוע המתאים.

 

ממה נובעים לחצים נפשיים?

לאורך החיים ישנם מצבים מלחיצים יותר ומלחיצים פחות. אנשים עוברים טראומות, פציעות או מחלות שגורמות להם ללחץ נפשי. גם אירועים שאינם צפויים כמו: משבר כלכלי, פיטורין, משבר זוגי, משברים הקשורים לגידול הילדים, מעבר ליישוב חדש, מעברים כמו סיום בית ספר או גיוס לצבא ועוד ישפיעו על אנשים מסוימים מבחינה נפשית. ישנם אנשים שהחשיבה שלהם שלילית ומראש הם משוכנעים שלא יצליחו במשימות מסוימות והם נכנסים ללופ המשפיע על תפקודם. בין אם מדובר על מאפיינים אישיותיים כמו פסימיות ובין אם מדובר על חוסר יכולת לעמוד במצבים מלחיצים בחיי היום יום, חשוב לטפל בדברים אצל פסיכולוג מקצועי ומיומן.

 

מתי תדעו שאתם בלחץ נפשי?

ללחץ נפשי יש סימנים מקדימים שחשוב לשים לב אליהם. אין זה אומר שכל הסימנים מופיעים, אך מספיק סימן או שניים שהדומיננטיות שלהם משפיעה באופן שלילי על האדם כדי לקבל טיפול. מלבד לתסמינים רגשיים כמו כעסים, דיכאון, חרדה או מצבי רוח משתנים, עלולות להופיע גם תגובות פיזיות כמו כאבים בחזה, אקזמות, אקנה, כאבי גב, שרירים תפוסים, רעידות, חוסר חשק מיני, דופק מהיר, בעיות עיכול וכד'. רבים מאיתנו דואגים יתר על המידה בזמן של לחץ נפשי ולכן גם לא ישנים או אוכלים טוב. מלבד עיגולים שחורים מתחת לעיניים, לעיתים חשים בבלבול, מתקשים לזכור דברים, מתקשים להתרכז ורואים את הכל בשחור. אנשים שמעשנים נוהגים לעשן יותר ואחרים פונים לאלכוהול ואף לסמים. איתור של המצב הנפשי בזמן והטיפול בו יעזרו לא להיגרר עם התחושות הללו לאורך זמן וללמוד כיצד להירגע מהלחץ.

 

כיצד מוצאים איש מקצוע מתאים?

באינדקס על הספה ניתן למצוא מגוון של פסיכולוגים המעניקים טיפולים לכל מגוון הקשיים ובפרט למצבים של לחץ נפשי. חשוב לבחור באדם מקצועי ובעל ניסיון עם המלצות, אך יותר חשוב שתהיה כימיה בין המטופל למטפל. כלומר, להרגיש איתו בנוח, לחוש ביטחון ולמצוא אוזן קשבת. הטיפול מחייב כנות על מנת שהפסיכולוג יוכל להבין מאין נובע הלחץ ויוכל להציע פתרונות פרקטיים שישפרו את המצב. ההתאמה של הפסיכולוג צריכה להיות בהתאם לצרכים שלכם ולכן גם שיטת הטיפול שלו צריכה להתאים לכם. ישנם פסיכולוגים המתמחים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפולים דינאמיים ועוד. ככל שלפסיכולוג יש יותר הכשרה וניסיון במקרים הקשורים ללחצים נפשיים, כך הוא יוכל יותר לעזור לכם. לסיכום, אל תתמודדו עם לחצים נפשיים לבד ואל תמתינו שהלחץ יעבור מעצמו אם קשה לכם להתמודד איתו.

 

ראש

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
הבנת קטרקט גורמים ותסמינים
הבנת קטרקט: גורמים ותסמינים

אנשים רבים ברחבי העולם סובלים מבעיות עיניים שונות, ובעוד חלק מהבעיות הן נדירות, ישנן בעיות שכיחות ופופולאריות דוגמת הקטרקט.קטרקט קרוי בעברית "ירוד", ולמרות שהוא לרוב

קרא עוד »